Blog

Vertiv Güç Sistemleri Nedir?

vertivgucsistemlerinedir
Uncategorized

Vertiv Güç Sistemleri Nedir?

Güç üreten her türlü araç, güç sistemleri olarak tanımlanmaktadır. Teknolojide her geçen gün daha büyük bir ivme ile artış gösteren yeniliklerin bir neticesi olarak ortaya çıkan teknik cihazlar, çalışabilmek için güce ihtiyaç duymaktadır. Bu güç, genellikle elektrik enerjisi anlamında kullanılmaktadır. Güç sistemleri konusunda Vertiv tarafından sunulan işlevsel araçlar vardır. Vertiv güç sistemleri başta sistem odaları olmak üzere, yüksek düzeyde güce gereksinim duyulan alanlarda tercih edilmektedir. Güç sistemlerinin kullanılacağı alanın niteliklerine bağlı olarak, farklı özelliklere gereksinim duyulabilmektedir. Vertiv her alana uygun güç sistemleri ile bu ihtiyaçları büyük ölçüde karşılamaktadır.

İlginizi Çekebilir: Hassas İklimlendirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vertiv Kesintisiz Güç Kaynakları

vertivkesintisizguckaynaklari

Yürütülen faaliyetlerin büyük bir kısmının bilgisayarlar aracılığı ile gerçekleştirildiği veri merkezlerinde ya da IT departmanlarında, elektrik kesintilerinin yaşanması tedirgin edici bir durumdur. Zira yaşanacak olan güç kesintisi, önemli belgelerin kaydedilmeden kaybolmasına ya da yapılan işlemlerin yarım kalmasına yol açmaktadır. Kesintisiz güç kaynakları ise bu durumun önüne geçebilmek ve güç kesintisi olduğu sırada, tedbir alabilmek ve yapılan işlemleri kaydedebilmek adına kısa süreli enerji desteği sağlamaktadır. Kesintisiz güç kaynakları kavramı yerine DC güç sistemleri adlandırmasının kullanımı da oldukça yaygındır. Her ikisi de aynı anlama gelmelerine karşın, bazı farklılıklar barındırmaktadırlar. Vertiv güç sistemleri sunmuş olduğu kesintisiz güç kaynakları ile şirketlerin ve diğer kurumların bu yöndeki açığını kapatmaktadır.

Kesintisiz güç sistemleri ile jeneratörlerin arasında net bir çizgi bulunmaktadır. Kesintisiz güç kaynakları, gücün yani elektriğin kesildiği anda, anlık olarak devreye girmekte ve sistemde kesintinin hissedilmesini engellemektedir. Kesintisiz güç kaynakları, önceden depolamış oldukları enerji ile sisteme zaman kazandırmayı amaçlamaktadır. Jeneratörler ise sistemi olumsuz yönde etkileyecek bir güç kesintisinin yaşanmasının ardından devreye girmektedir. Yani jeneratör devreye girinceye kadar geçen süre zarfında, sistemde güç kesintisinden kaynaklı olumsuzluklar meydana gelmektedir. Bu yüzden de sistem odaları ya da veri merkezleri açısından jeneratörler yerine kesintisiz güç kaynakları tercih edilmelidir.

Güç Dağıtım Sistemleri

gucdagitimsistemleri

Vertiv tarafından sunulan güç sistemlerinden bir diğeri de güç dağıtım sistemleridir. Bu sistemlere de yine en fazla veri merkezlerinde ve sistem odalarında gereksinim duyulmaktadır. Bununla birlikte fabrikalar ya da büyük endüstriyel tesislerde de güç dağıtım sistemlerinden yararlanılmaktadır. Bu sistemlerin en temel işlevi, elektriğin ilgili alan içerisinde nasıl dağıtımının yapılacağıdır. Elektrik akımlarının düzensiz olduğu ya da kullanılacak cihazlara kıyasla çok yüksek potansiyelli olduğu durumlarda, cihazların zarar görmesi ya da tamamıyla kullanılamaz hale gelmesi söz konusudur. Güç dağıtım sistemleri ise bu elektrik akımını düzenleme ve kullanılacak olan cihazlara zarar vermeyecek düzeye indirgeme olanağı sunmaktadır. Vertiv güç sistemleri tarafından sunulan en işlevsel ürünler arasında yer alan güç dağıtım sistemleri veri merkezlerinde, sistem odalarında ve gücün etkin bir şekilde kullanıldığı farklı tesislerde, teknik cihazların sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.

İlginizi çekebilir: Ups Güç Kaynakları ve Çeşitleri Nelerdir? 

Neden Vertiv Güç Sistemleri?

vertivgucsistemleri

Vertiv güç sistemleri sağlamış olduğu avantajlı ürünler nedeni ile halihazırda güç sistemlerine ihtiyaç duyan firmaların öncelikli tercihleri arasında yer almayı başarmıştır. Vertiv güç sistemlerini tercih sebebi haline getiren nedenleri üç başlık altında ele almak olanaklıdır:

  • Endüstri ve Teknolojiye Uyumlu: Vertiv güç sistemlerini cazip hale getiren nedenlerin başında yenilikçi olması ve sürekli olarak güncel ihtiyaçları karşılayacak biçimde güncellenmesi gelmektedir. Fabrikalar ya da büyük imalathaneler gibi endüstri merkezleri ile teknolojinin yoğun biçimde kullanıldığı veri merkezlerinde ve sistem odalarında ihtiyaç duyulan her türlü güç sistemi, uyarlanabilir bir şekilde sunulmaktadır.
  • Esnek ve Ölçülebilir: Vertiv güç sistemlerini önemli kılan bir diğer husus da esnek ve ölçülebilir olmasıdır. Bu sistemlerin kullanımı nedeni ile ortaya çıkan tasarruflar ya da güç sistemlerinin çalışma performanslarının ölçülebilmesi olanaklıdır. Esneklik ise değişen şartlara uyum sağlayabilecek nitelikte olmalarıdır. Yani bir tesiste güç kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç duyulduğu zaman, tüm sistemin değiştirilmesine ya da zorlu süreçlerle muhatap olmadan kolayca dönüştürme yapabilme olanağı vardır.
  • Küresel Erişim ve Yerel Destek: Vertiv güç sistemleri dünyanın her tarafından erişilebilme olanağına sahiptir. Buna karşın dünyanın hemen her bölgesinde bulunan danışmanlar ve temsilcilikler sayesinde bu sistemler için sürekli olarak destek bulabilme olanağı söz konusudur.

İlginizi Çekebilir :Ups Nedir? Ups Nasıl Çalışır?

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir