Blog

Kalsiyum Sülfat Özlü Yükseltilmiş Döşeme Sistemlerinin Önemi Nedir?

kalsiyumsulfatozluyukseltilmisdosemesistemleri
Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri

Kalsiyum Sülfat Özlü Yükseltilmiş Döşeme Sistemlerinin Önemi Nedir?

Günümüz ofislerinin gereksinim duyduğu teknolojik alt yapı ve diğer zemin kaplama malzemeleri ile birlikte kullanabilme özelliğinden dolayı yükseltilmiş döşeme sistemleri ön plana çıkmaktadır. Yükseltilmiş döşeme sistemleri; her türlü elektrik, telefon ve enformasyon kablolarının yoğun olduğu , sürekli modifikasyon ve değişiklik yapılması gereken yerlerde kullanılır. Yükseltilmiş sistemlerde kullanılan paneller taşıyacağı yüke ve yangın dayanım sınıfına bağlı olarak; sunta özlü ve kalsiyum sülfat özlü paneller olarak ikiye ayrılır. Bu yazımızda kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemlerinin öneminden, ne işe yaradığından ve nerelerde kullanıldığından bahsedeceğiz.

Kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme, yüksek yangın dayanımı nedeniyle tercih edilmektedir. Kalsiyum sülfat (CaSO4) dolgu malzemesi kullanılmaktadır. Panel çeşitleri farklı kalınlıklarda olabilmektedir. Yükseltilmiş döşeme sistemleri zemin kaplama malzemeleri ile uyum sağlamaktadır. Mekanik dayanım, yangına dayanıklılık, ses yalıtımı, ısı yalıtımı ve sınırlı hygro-duyarlılığı açısından yüksek performanslı bir zeminin gerekli olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Ayrıca kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri yük taşıma kapasitesi ve minimum sehim miktarları göz önüne alındığında en iyi panel özüdür. Geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildiği için aynı zamanda çevre dostu bir üründür.

Alt yüzeyinde alüminyum folyo kullanıldığı takdirde yangına dayanımı artarken, galvanizli çelik tepsi ise panelin mekanik direncini arttırır.

Yükseltilmiş döşeme hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız: Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Çeşitleri Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum Sülfat Özlü Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Ne İşe Yarar?

kalsiyumsulfatozluyukseltilmisdosemesistemleri

Kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri uygulandığı alanda yüksek mukavemet sağlamaktadır. Ayrıca yüksek miktarkarda yük taşıma kapasitesine sahiptir. Suya ve neme karşı oldukça dayanıklıdır. Fiziksel ve mekanik özellikler açısından son derece üst seviyededir.

Bu özelliklerin yanında kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri yangınlara karşı da son derece etkili koruma sağlamaktadır. Ayrıca modüler yapıları sayesinde son derece pratiktirler. Tadilat, onarım ve bakım gerektiren durumlarda sorun çıkarmazlar ve büyük faydalar sağlayan sistemlerdir.

Kalsiyum Sülfat Özlü Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

kalsiyumsulfatozluyukseltilmisdosemesistemi

Kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri modüler ve pratik bir yapıya sahip olduğu için oldukça kullanışlı, son derece güvenli ve estetik açıdan oldukça faydalıdır. Bu tür yapıların sahip oldukları boşluklar sayesinde kablo ve boru gibi tesisatların bu döşeme türlerinin altına uygulanmasına imkan vermektedir. Bu tür döşeme sistemlerinin kullanılabileceği yapıları şöyle sıralayabiliriz: veri merkezleri, hastaneler, elektrik odaları, hastaneler, yönetici ve toplantı odaları, fabrikalar, limanlar, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, trafo merkezleri, santral binaları, jeneratör ve UPS odaları, IT odaları, server odaları ve otomasyon merkezleridir.

Örneklerden anlaşılacağı üzere kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri kullanılan alanların ortak özelliği tesisat ve kablolama konularında bakım ve onarımın gerekli olduğu alanlar olmasıdır. Kalsiyum sülfat yükseltilmiş döşeme sistemleri buna benzer alanlarda büyük bir güvenlik ve pratiklik sağlamaktadır.

Bu yazımızda sizler için kalsiyum sülfat özlü yükseltilmiş döşeme sistemleri hakkında bilgiler verdik. Yazımızdan da anlaşılacağı üzere bu sistemler kullanıldığı alana üstün korumanın yanında pratiklik sağlamaktadır ve günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır.

İklimlendirme hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız: İklimlendirme Nedir?

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir